Kakšna je razlika med dnevno in nočno kremo?

2015-05-07

Kvalitetna krema je ključnega pomena za zdravje vaše kože. Vsak izdelek za nego kože naj bi izpolnil drugačne potrebe kože, zato obstaja razlika med dnevno in nočno kremo za obraz.

DNEVNA KREMA

Vsaka koža potrebuje vlago, maščobo ter zaščito pred sončnimi žarki. Dnevna krema je lažja in bolj nežna, vsebuje pa tudi negovalne sestavine, ki kožo podnevi ščitijo in negujejo. Dnevna krema naj bi kožo dobro navlažila in ji nudila pravo mero hidratacije skozi ves dan. Dnevna krema običajno vsebuje UV-filtre in antioksidante, ki kožo ščitijo pred UVA in UVB sončnimi žarki, jo tako pomagajo zaščititi pred prezgodnjim staranjem ter jo naredijo gladko in lepo.

NOČNA KREMA

Zvečer in ponoči, ko je koža bolj sproščena, se pospeši regeneracijski proces deljenja celic. Nočna krema je pogosto bogatejša in vsebuje hranilne sestavine, ki kožo nahranijo, obnavljajo in popravljajo škodo, ki je nastala podnevi. Čez noč, ko počivamo, lahko koža vpije več vitaminov in prav takrat ji nočna krema lahko nudi globjo, bolj intenzivno nego.

Za najboljši učinek je tako popolna nega kože najboljša, saj tako zadovoljimo vse potrebe, ki jih naša koža ima, predvsem pa potrebuje.Share this post

© 2019 MIRATI d.o.o. • Design & WebShop: Kreativna tovarnaPrivacy policy | Terms and conditions | Cookies